Milyen weboldal ez?

A Kis álomkalandozók weboldal a hasonló című mesekönyv sorozat bemutatására jött létre. A sorozat egyelőre kiadóra várakozik.

A Kis álomkalandozók mesekönyv sorozat

A sorozat a legkisebbeknek kínál olyan kalandos lapozókönyveket, ahol a történet egyes pontjain lehetőségük van alternatívák között választani. Minden könyv három mesét tartalmaz, amelyek ugyanazzal a bevezetéssel indulnak, majd egy hármas elágazásnál szétválnak. Ezután mesénként még három választás következik, ahol az utolsó a legtöbb esetben a jutalom kiválasztása. Előfordul, hogy egyes alternatívák rossz megoldást kínálnak (pl. pók lecsapása), de nem kell megijedni, ilyenkor a főszereplő alvókája közbelép, és a jó irányba terelgeti a barátját.

Milyen korú gyereknek ajánlottak a mesék?

A Marcis mesék egyszerűbbek, oldalanként 50-60 szóval, ezek 3-7 éves gyerekeknek, míg a Terkás mesék (oldalanként 70-80 szó) egy kicsit idősebb, 4-8 éves gyerekeknek ajánlottak. De az interaktív elemek miatt a már olvasni tudó, 8-10 éves gyerekeknek is jó szórakozást és olvasásgyakorlási lehetőséget nyújthatnak a mesék.
Fontos megjegyezni, hogy a Marcis mesék nyugodtan olvashatók kislányoknak is, míg a Terkás mesék kisfiúknak.

Diszlexiabarát szöveg

A weboldalon a meseszövegek megjelenését az olvasók a saját igényeikre szabhatják a Egyéb/Szövegformátum menüpontban, ahol akár diszlexiabarát megjelenés kiválasztására is van lehetőség. Ez esetleg hasznos lehet olvasási nehézségekkel küzdő gyermekek számára.

Az illusztrációkról

Az illusztrációk NEM ezekhez a mesékhez készültek, így nem kapcso­lódnak hozzájuk.

A hangeffektekről

A mesékben lejátszható hangeffektek találhatók, amelyek mindegyike a FreeSound.org weboldalról származik, és a Creative Commons 0 License alá tartozik.